27 April 2011

Kuala Lumpur Ke Kota Kinabalu, Sabah Bah!!

Baliiiiiiik kammmmpong o o o balik kamponggggggg!!

(Hoii bisinglah bodoh! - Jerit jiran sebelah (-.-')

Baiklah kakak-kakak & abang-abang.

Yela betui la kakak & abang sebab aku baru nak masuk 18tahun heh!

Aku lahir kat Tenom tapi membesar kat Kota Kinabalu. 

Ini dia pekan Tenom!

Tenom ni sebuah pekan terpencil terletak di celah-celah bumi.

Celah mana? Aku pun tatau.

Nak pergi Tenom memerlukan tenaga yang banyak.

Kalau pagi tadi makan maggie kari je jangan harap boleh sampai kat Tenom (Nada serius mata tak berkelip)

Ada kau nampak mata aku berkelip? Takde kan?

Ok. Ok. Ok.

Aku nak cerita tentang perjalanan jauh yang aku terpaksa harungi.


Celah mane nak masuk nih?!

Aku bertolak dari rumah (lokasi di rahsiakan heh!) ke KL Sentral pukul 10.01am dengan menaiki teksi tanpa resit (ish mcm nak buat tuntutan perjalanan pulak ( -.-‘)

Driver aku Cik Iskandar Zulkarnain sibuk dengan kerja so terpaksalah aku naik teksi.

Takpe Cik Is, aku tau kau busy dengan awek kau :(

Taklah aku tak salah taip memang aku panggil kawan baik aku iteew Cik Is walaupun sebenarnya dia memang lelaki sejati.

Bukan nyah bukan Gay bukan sotong! Faham?!

Eh! Kawan jelah bukan bf aku. Kang marah pulak gf Cik Is iteew haha!

Tunggu 14 minit akhirnya dapat sebiji teksi.

Jahat pak cik teksi tu sikit pun tak tolong aku angkat luggage masuk bonet. Cis!

Nampak peluh itu?
Ok. Ok.

Sebenarnya pakcik teksi tu dah kerepot tak baiklah nak suruh dia angkat berat-berat.

Mr. Os jadi pemandu teksi?

Bayangkan pakcik teksi tu bapak korang ha korang nak ke bapak korang yang berkedut sejuta tu angkat berat-berat?

Takpe la kan sekali sekala latih otot-otot tu.


Dah sampai KL Sentral mata melilau mencari bas.

Ada tiga bas je yang pergi ke airport. 

Rapid KL boleh blah.

Bas Merah RM9, bas Kuning RM8 & Bas hijau RM10.

Ikutkan hati nak naik bas Kuning. Baki RM2 boleh dapat gula-gula kiss me 20biji. Bas merah takleh bas kuning takleh hijau je yang leh  so dalam kapal terbang telan air liur je.

Dalam bas duk dengan akak pilipin (philipines)

Speaking Tagalog with her.


Dia tanya aku betul ke bas ni pergi KLIA. Aku angguk halilintar. Haha!

Then borak pasal Jericho Rosales.

Ok aku tipu. 

Aku duk diam seribu bahasa je buat-buat sibuk pura-pura tidur.

Sibuk dengan sms. 

Sms itu sms ini blablabla.
 
Hampeh. Sms dari Celcom je. Tapi takpe yang penting sibuk. 

Haha!

Aku nak gak borak dengan akak tu tapi dia faham ke broken english aku? Haha!

Menurut akak pilipin dia baru pertama kali datang Malaysia. 

Welcome to Malaysia akak.

Dari hotel mana ntah dia bergegas nak pergi airport sebab nak kejar flight.

Lepas tu aku membuta sebab hari itu aku bangun 3am. Ngantuk sial.

Sampai KLIA akak pilipin ekori aku. 

Oouw. Akak pilipin jau tertinggal kat belakang!

Takut gak dia rampok harta benda aku walaupun aku tak sekaya Mark Zuckerberg.

Aku buat-buat tak nampak je la. Pandai-pandailah dia berdikari.

I hate KLIA.
 
Why bebe?

Sebab luas gile

Putus kaki nak jalan dari pintu masuk ke kaunter check in. Sial.

Masa nak pergi ke kaunter check in. 

Sorang mamat duduk macam apek cakap hai & tanya nama aku. 

Poyo je kan?
 
Aku pandang mamat bajet cun tu dengan renungan tajam kalah hantu Maya Karin. 

Aku sengaja buncitkan perut aku yang memang sedia boroi he he he. 

 
Berlakon yang aku dah kawin tengah sarat mengandung. 

Kalau mamat tu comel macam En.Amar PTD kat ofis aku takpe gak takde la aku penat-penat berlakon sampai kejang urat perut menahan nafas. Lol.

En. Amar Jang Hyuk











14 comments:

  1. wahh..bestnya sabah..teringin nk p...
    :)

    ReplyDelete
  2. @ Azariah kamis

    Best besttt :)

    ReplyDelete
  3. lala lulu10:19 am

    cerita awk besh!
    sy gelak smpi keluar air mata darah..erkk!

    ReplyDelete
  4. nice entry ni..mama suke !!! blk kg best kan...

    ReplyDelete
  5. aku de ramai kwn Philippine.. tp hampes smpai skrg aku x pndai tagalog.. hanya tau perkataan yg kotor je.. hahaha..

    ReplyDelete
  6. @ Mama Aini

    Yup2 balik kg best giler. Sama gilerr mcm naik pangkat! Giler sungu eh!

    ReplyDelete
  7. @ Heidi Shafiq?

    Aku ada sorang je kwn philipine. Sebab tu aku tau 1 perkataan je. Ha ini dia KAMUSTA?

    ReplyDelete
  8. @ Lala lulu

    Best ke? Perli ke beb? Aku sedar blog aku bosan gilerr tak segempak blog Heidi Shafiq!

    ReplyDelete
  9. mesti x der line tenet kat tenom kan..klu lagi duduk kat kg.dalam2 tu..heheh... aku pernah p kg saga je..tapi x pernah p taman orkid dai

    ReplyDelete
  10. @ xkane

    Sapa cakap Tenom takde line internet? Aku blk Tenom selamba je blh surf internet!

    ReplyDelete
  11. gambar mr.bean tu lawak.. hahahaa

    ReplyDelete
  12. Huhuhu..its your Journal trip...hehe

    ReplyDelete
  13. @ zacky

    Yuppp lawak haha!

    ReplyDelete
  14. @ TrojansXY

    Yela lebih kurang la :P

    ReplyDelete

arigato gozaimas muahhhhhhh!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...