3 ekor ketam
2 sudu besar cili kering kisar
2 kotak santan ayam brand
5 biji bawang merah
2 hiris lengkuas
sedikit serbuk kunyit atau kunyit hidup
garam
Cara-cara
Tumbuk bawang merah, lengkuas n kunyit sehingga lumat. Masukkan santan yang dicairkan dengan 2 cawan air kedalam periuk. Masukkan cili kering kisar dan garam. Kacau. Masukkan ketam yang dibelah 2. Setelah mendidih boleh la tutup api tapi mendidih lama sangat takut pecah minyak ;)
Er sedapnye!
sedapnya..masak lemak ketam tetiba teringin nak makan..hihi
ReplyDeletesedapppp nyeeeee . terus lapar . meleleh2 air liurr . huuuuuuu .
ReplyDeleteoh hoiiii..masak lemak!sedappp!!
ReplyDeletemeleleh air liur :P
ReplyDeletelaaa..ingatkan ni gambar ketam yg ko masak! haha
ReplyDeleteWahh sedapnya!
ReplyDeleteErr lapar pulak. Bila boleh makan ni? ;p
adess...gn bwg ek...hehe npk sodap...
ReplyDeletenyum2....sedapnye. tq share resepi ya!
ReplyDeleteaik..tadi dah komen kat sini.xde plak kluar
ReplyDeleteyummeh...favy nih :)
ReplyDeleteIni tiket untuk menjadi isteri :D
ReplyDelete