11 January 2013

Cerita Nasi Lemak



Pagi ni breakfast secawan Oldtown White Coffee 3 in 1 Hazelnutzz dan biskut Jacobs 3 keping di sapu dengan Nutella :) Coffee tu ai bancuh separuh je yuuu sebab sepeket tu 40gram, banyak sangat la yuuu. Separuh tu kira-kira 20gram le kann hihi. Baki tu simpan untuk esok. Wah jimat gitu haha.

Hmmm dah lama ai tak makan nasi lemak yuuu. Sejak ai balik Sabah sampai la ke hari ni. Yuuu percaya tak, seumur hidup ai ai tak pernah sarapan nasi lemak kat rumah ai kat Sabah? Eh bukan masa sarapan je yuuu tapi kat rumah ai memang tak pernah ada nasi lemak haha. Percaya tak? Ini bukan tipu :)

Kecik-kecik dulu ai makan nasi lemak masa kat sekolah je la. Haa yang seronoknya classmate ai curi-curi jual nasi lemak dalam class. Nasi lemak classmate ai jual tu tahap sedap nak mampos. Kesedapan tu terbayang-bayang hingga ke hari ni :P


12 comments:

  1. ttbe lapa lak..da la xbfst lg ;p

    ReplyDelete
  2. tak leh minum kopi dl.. hehehe

    ReplyDelete
  3. saya pernah makan nasi lemak kat alor star,kedah awal bulan nie..dah la lama mngidam nak makan ,,bila beli je tak seindah mimpi haha ada pulak rasa macam kari ! ergh

    ReplyDelete
  4. Teringat masa dekat mrsm dulu kite dgn kwn kite suke gilaaa makan nasi lemak cafe . Nasi lemak dewan makan tk best . Tak masyyyuukk . Tapi yg peliknya dekat rumah bila nenek masak nasi lemak ataupun mak beli dkt luar kite langsung tkde nafsu nak makan . Memang nasi lemak cafe tu yg terbaiklah !

    ReplyDelete
  5. Susah nak jumpa nasi lemak yg ikut piawaian tekak kan. Tapi kat cyberjaya ni dah jumpa nasi lemak sedap ☺☺

    Nutella...sedap tu. Tapi harga pon sedap gak ☺☺

    ReplyDelete
  6. jual nasi lemak? report kat cikgu :P

    ReplyDelete
  7. serious baca buku sangat best hehe.

    ReplyDelete
  8. memang bagus kalau kita rajin membaca.. tambahkan ilmu pengetahuan :)

    ReplyDelete
  9. old town white coffe tu feveret Ros! tapi, Ros suka yang biasa punya, bukan yang hazelnut ni.. memang boleh buat dua kali kan.. kalau kita bancuh sepaket ni dalam cawan, nanti pekat sangat kan :)

    ReplyDelete
  10. Sha lee org sabah????

    ReplyDelete
  11. baa~ CAK!!

    mengaku dir rajin.. wakakaka

    ReplyDelete

arigato gozaimas muahhhhhhh!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...