8 December 2012

Online Shopping!



Someone asked me that do I prefer online shopping or real shopping. Sebenarnya saya tak tahu nak jawab hape hehe. Saya suka perasaan bila pergi shopping berbanding online shopping. Real shopping buat kita lagi rasa teruja di mana kita boleh mencuba, merasa dan menilai sesuatu barang itu. Tapi apa yang tak seronok tak semua barang yang kita mahu tu ada kat Malaysia. Lebih-lebih lagi international brand. 

Macam semalam la buifrin cuba beli kasut secara online sebab kasut tu tak jual kat Malaysia. BAD NEWS IS NOT ALL OF THEM SHIPS TO MALAYSIA T.T Either they do not ship or the shipping fee to Malaysia cost a bomb. Penghantaran pun mengambil masa 2-4 minggu untuk sampai ke Malaysia. Lama gila kan? Kadang-kadang rasa tertipu dengan promosi 'PENGHANTARAN PERCUMA' bila baca Term & Conditions, rupa-rupanya promosi itu hanya untuk negara tersebut. Memang sukar untuk mendapatkan website yang menawarkan penghantaran percuma antarabangsa kan kan?

12 comments:

  1. haha..aku taw zalora je skrg ni..hehe

    ReplyDelete
  2. kalau ada masa lpang real shoping mmg best bebanding online shoping.

    ReplyDelete
  3. chemay suka dua2.
    sopping on9 pun suka sopping real pun suka!
    tapi time ada duit je lahh.
    hihi
    :D

    ReplyDelete
  4. kami penah beli skali je on9 hehe

    ReplyDelete
  5. kami pena beli sklai je on9 hehe. eh tenet ni gewam plakkkk

    ReplyDelete
  6. Hehe..mmg tak faham..
    Yg shalee cakap pasal buku tu kat mana ye sampai bila?

    ReplyDelete
  7. selalu shopping online dlm malaysia je. huhu.. tp kalau mcm barang US tu ada lah member yg buat bisnes. order dgn dia je.

    ReplyDelete
  8. zaty pun suke real shopping. walaupun online shopping lbh convenient, tapi real shopping lebih memuaskan sbb kite dpt ukur sendiri kasut/bju tu..

    ReplyDelete
  9. Fie pun suka order barang dari oversea tapi mostly tak ship ke Malaysia, nasib baik bf ada disana. Hehe

    ReplyDelete
  10. bila nak shoping kawen ngan cik buifrin?? hehe

    ReplyDelete
  11. Wooooo pasni maken laju la bershopping! Hehehe

    Sama laa. Prefer lagi real shopping. Sbb cuci mata tu lebih puas. Tapi yurp! Limited choice la kan? Online ni yang tak puas hatinya kadang dlm gambar cantek but bila sampai yang real, rasa nak humban dlm dustbin :P

    ReplyDelete
  12. thanks for the info.menarik!hihi

    ReplyDelete

arigato gozaimas muahhhhhhh!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...