12 November 2012

J & A Youth Concepts Dan MyDeal PENIPU!!




I have purchased Authentic Dorothy Perkins Tan & Leopard Shopper Bag from J&A Youth Concepts. It has been one month plus but i still haven't receive my purchase item!!!

Email daripada J&A Youth Concepts,

Thank for purchased in J&A Youth Concepts. We feel sorry that our email inbox was hacked by others to cause us facing log into our mailbox problem. That's the reason why we did not reply your email promptly. We will proceed your order immediately. Item will be arrange to send out on 28.10.2012. So sorry to cause you any problem, we will keep on to improve on our IT site.
Thanks & Have a nice day.

Best Regards,
Chong Kar WaiAdministrator (J&A Youth Concepts)

Celaka betul la J &a A Youth Concepts ni!! Aku beli voucher pada 21 September 2012 lepas tu aku email voucher code ke jc_k19@hotmail.com pada hari yang sama. Tunggu 15 working days barang tak sampai-sampai!! Lepas tu aku tengok voucher online tiba-tiba dorang dah tukar email pulak monskey1119@gmail.com!! Tak cakap kat customer pulak tu!! Sungguh tak bertanggungjawab!! Dah la voucher tu ada tarikh tamat tempoh!! Nasib baik aku tengok voucher sekali lagi!! Macam ni ke dorang layan customer??

J & A Youth Concepts balas email aku pada 20 October 2012!!! Balas email pun ambil masa sebulan kauuuu.. Aku rajin gak beli barang online tapi tak pernah jadi camni ishh. Lepas ni jangan harap aku beli barang kat J & A Youth Concepts lagi!!

Ouh bukan aku sorang je yang 'terkena'



Berhati-hati ye korangs.


47 comments:

  1. eiii.. penipu btol..

    ReplyDelete
  2. eiii.. penipu btol..

    ReplyDelete
  3. terus blacklist company tu.

    ReplyDelete
  4. nasip baik chemay selama beli2 barang on9 ni tak pernah lagi kena tipu.
    hihi
    *lebih berhati2 lepas ni k?
    :)

    ReplyDelete
  5. so dpt x beg tu? i order the same bag as u. sampai skrg xdpt lg. do respond ok. tenkiou :)

    ReplyDelete
  6. Anonymous10:36 am

    My dear,

    I just received my bag semalam! Same case like yours, setelah menunggu sekian lama, you know what, beg Dorothy Perkins tu macam beg pasar malam! Even label pon kai sticker! Its Fake ok! I bengang sangat ni!

    ReplyDelete
  7. @AnonymousOMG u dah dapat ur bag?? i tak dapat lagi!!! omgomgomgomg btl2 menguji kesabaran!! Betul ke fake? but dlm deals tu cakap tulen apa? omg

    ReplyDelete
  8. Anonymous11:19 am

    Bila senang i snap picca tunjuk kat u ols, sticker brand DP tu, bag color pun macam pudar! I nak complain la kat MY deal. Tunggu u olss punya macam mana. Then we strike!

    ReplyDelete
  9. celaka gile j&a youth concepts tu. kata tulen. tulen hape klu pudar! ok3 u g la complain kat mydeal. nanti i pun nak complain gak!

    ReplyDelete
  10. Anonymous2:58 pm

    i pon still tggu bag tu, banyak kali dah email mydeal but not respon.. so how eh?

    ReplyDelete
  11. @Anonymous hari ni masuk 2bln 1hari i tunggu bag tu tapi tak dpt lg. i da email kat mydeal 2x tp xbls n j&a youth concepts pun xreply!!! mlm ni i akan post kat wall fb mydeal :) kecewa sgt2 dgn my deal!

    ReplyDelete
  12. slm,sy pun tunggu lama,bru dpt beg tu.mmg kureng betul.,kalau nk tgk beg tu bolh tgk kt blog sy.tapi kawan sy beli jugak selang beberapa minit dr sy tapi tak dpt dpt lg..cllmmg tak dpt.

    ReplyDelete
  13. I baru nak beli this bag from MyDeals.

    http://www.dealmates.com.my/deals/November-Mango-Shopper-Bag-RM59?type=daily+morning&utm_source=email&utm_medium=emarsys&utm_content=20121124_Morning+-+All

    Tapi bila google the company name and byk sgt complaint terus tak jadi.

    So skang da dapat bag tu ke belum? Normally kalau diorang jual murah2 ni, most of it Made in China. Nampak ori tapi actually fake. I ada beli bag MNG sama sejibik dlm web MNG tapi the seller mmg kata fake, made in china.

    ReplyDelete
  14. Anonymous2:07 pm

    Hi There,
    I faced the same situation too. My product I purchased in Sep 11 till now also tak receive.

    Feel so CHEATEDDDDDDDDD. Telephone no yang mereka bagi ....selalunya unable to reach...

    ReplyDelete
  15. @Anonymoussept11????!!!! omg! kesian u :( i beli sept 21!! i da email kat mydeal n mydeal kata bag i akan sampai paling lewat end of this month T.T j&a youth concepts n mydeal sama2 penipu!!!

    ReplyDelete
  16. Anonymous9:21 pm

    I'm victim too~
    i bought a bag on Oct until now Nov, take more than one month never received my order.

    Complaint + email + post on FB mydeal, my deal delete my comment on FB & nv reply any mail!!!

    Call the seller
    019-2972052 (business hrs from 11am-10pm) but under voice mail.

    ReplyDelete
  17. @Anonymous hi anon i baru je dapat barang i. u dah dapat belum?

    ReplyDelete
  18. Anonymous3:55 pm

    hi nak share too with all . i pn ade beli beg mango with the company n kalau ikut voucher 3/11 da pos the item but until now still xdpt .bodoh btul la .so how ? ape yg u all buat bg dpt beg tu ?? please tell me :( (ara)

    ReplyDelete
  19. @Anonymous i dah email kat mydeal i nak duit i balik sbb bag ni tak ori pun tp mydeal senyap je! i baru dpt hari ni tau setelah menjadi tunggul selama 2bln 6hari!!! sangat menyakitkan hati tau!

    http://tweet2theweld.blogspot.com/2012/11/15-hari-jadi-2-bulan-6-hari-itulah-j.html

    u dah email kat mydeal blm? klu blm u pegi fb mydeal sbb i tgk klu u post komplain kat fb mydeal, mydeal akan reply lbh cepat berbanding email. harap u tak tunggu 2bln mcm i la. mmg celaka.



    ReplyDelete
  20. Jahatnya. Penipu.

    ReplyDelete
  21. Anonymous9:07 am

    i dah email kat J&A n mydeal skali .but they silent ! bodoh betul .. gram lak .bila pk balik mcm nak buat report sbb deorang mmg cilaka sgtt ! i pon nak duit sbb i taknak brg tiruan :( btw thanks 4 da info ..thanks a lott .i hope so too :(

    ReplyDelete
  22. @Anonymous mmg geram rasa mcm nk sepak2 je kan haha! lps tu brg tiruan pulak tu. i tgh fkr nk report or nk biar. nk report mcm mls pulak. tp i fkr i nk email kt mydeal. i nk ckp i nak duit i blk, klu tak i nk report kt tribunal pengguna :D

    ReplyDelete
  23. Anonymous3:35 pm

    i dah email kat mydeal dh .n deorang pon silent.mcm bodo jek .. mmg sial lah company2 ni .mkn duit org jek .. sakitnye hatiiii ! i hrp i tak dpt brg deorang sbb i nak my money baCKK .huhh

    ReplyDelete
  24. Anonymous3:38 pm

    i ingat nak buat aduan pengguna gak n dlm myemail . i bg deotg tmpoh smggu .kire baik lg siap kasi tempohh .then kalo deorg still silent mmg i kn buat aduan pengguna tu la .i mmg xpuas hti sssgttt ... waaa

    ReplyDelete
  25. @Anonymous i da email kat mydeal i nk duit i balik n i xnk bag ni tp xde jawapan. ok xpe bg lg masa 3 hari lepas tu i nk post kat wall fb mydeal plak. lps tu tgk cmne grrrrrrr. u dah bpe lama tunggu?

    ReplyDelete
  26. Anonymous9:55 am

    i da dekat sebulan la .ikutkan 3 hb da pos brg but still now tak dpt kontek deorg pon .. ape kate kalau kite buat aduan sesame nk ? bia jek company my deal tu kene . sbb spatotnya deorg kene btanggungjwb la ..sbb j&A TU kan buat iklan under mydeal .hmm

    ReplyDelete
  27. i dah buat aduan kat http://www.nccc.org.my/v2/index.php/e-aduan

    u buat la aduan jg k :)

    ReplyDelete
  28. WONG SIEW MAN2:52 pm

    I FACE THE SAME PROBLEM TOO! I BOUGHT A RM139 ZARA Studded Shopper ON 4 OCTOBER AND THE VOUCHER EXPIRED ON 3RD NOVEMBER SAMPAI SEKARANG PUN TAK TERIMA BARANG SAYA. SOMEMORE TUKAR EMAIL ADDRESS PUN TAK INFORM CUSTOMER.MACAM LA SALAH SAYA PULAK SEBAB TAK EMAIL GI EMAIL ADDRESS BARU DIA ORANG!WHAT THE....

    ReplyDelete
  29. @WONG SIEW MAN i dah dapat bag i tp tiruan. mydeal ckp tulen :( u blh tengok bag tu kat sini

    http://tweet2theweld.blogspot.com/2012/11/15-hari-jadi-2-bulan-6-hari-itulah-j.html

    ReplyDelete
  30. Anonymous9:29 am

    shaleee ! i tgk company J&A Youth tu still iklankan brg deorg kat mydeal lah !mean deorg still active . ishh i mmg nak report due2 company .m deal pon bengong sbb tak ambik tindakan lansung even da bpuluh-puluh kali org report kan .ish skit btl hati i ..

    ReplyDelete
  31. @Anonymous ya i pon nmpk j&a youth concepts masih active! skg dorg jual brg kt dealmates pulak ish3

    http://www.dealmates.com.my/Deals/December-Mango-Bags-MNG-RM49/Catalog

    ReplyDelete
  32. Anonymous1:07 pm

    I terkena jugak. I beli ZaRA bag... sampai sekarang dah masuk 2 bulan 10 hari, bag masih tak sampai-sampai. Call pun tak dapat, email pun tak balas. Jangan sekali-kali mereka cakap kena hacked sekali lagi. Argh, sakit hati aku.

    ReplyDelete
  33. @Anonymous sila buat aduan di sini ye

    http://www.nccc.org.my/v2/index.php/e-aduan

    i dpt bag tu selepas tunggu 2bln 6hari. celaka kn?

    ReplyDelete
  34. i think better u buy from milkadeal..sbb i penah beli n all items i got in just few days as promised. =)

    ReplyDelete
  35. Anonymous3:29 pm

    shalee ! i br dpt beg hr ni n mmg beg tu tak ori ! damn !

    ReplyDelete
  36. Anonymous3:29 pm

    shalee ! i br dpt beg hr ni n mmg beg tu tak ori ! damn !

    ReplyDelete
  37. @Anonymous kan.. mmg x ori kan? u tunggu bpe lama?

    ReplyDelete
  38. Anonymous11:31 am

    J & A Youth Concepts sold fake stuff. Advertised as original name tapi barang tiruan dengan nama tiruan.

    Blacklist! Spread the news. Ingat senang and suka nak tipu duit gaji pengguna.

    Buat aduan: http://www.nccc.org.my/v2/index.php/e-aduan

    ReplyDelete
  39. Mohon pada sesiapa yang telah ditipu buat report pada tribunal tuntutan pengguna. J&A Youth Concepts dah call saya 2x dan minta tlg supaya jangan besarkan hal ini. Banyak dia punya cantik. Kalau tak dibesarkan, makin ramai la pengguna yang ditipu.. Saya dah buat aduan saya. Kalau benda ni masih juga berleluasa, tak tau la nak kata apa.

    ReplyDelete
  40. Mohon pada sesiapa yang telah ditipu buat aduan di tribunal tuntutan pengguna. J&A Youth Concepts call saya 2x dan meminta supaya saya tidak membesarkan hal ini. Pandai sungguh mereka kan. Sudah menipu, minta org yang ditipu tidak membesarkan hal ini. Sudahnya nnt ramai la lagi yang akan di tipu. Tak boleh dibiarkan.

    ReplyDelete
  41. Hi anon hi Wannie :)

    i dah buat aduan kat NCCC and i dah dapat duit i balik :)

    bila i cakap kat mydeal yg bag tu palsu, mydeal kata i orang pertama buat aduan macam tu. masa tu hati i panas tahap lava i terus buat report kat NCCC. amik masa juga la dorang nak kembalikan duit i tu.

    j&a youth concepts n mydeal i dah blacklist dah :D

    ReplyDelete
  42. nak tahu lebih lanjut :

    http://tweet2theweld.blogspot.com/2013/01/aduan-nccc.html

    ReplyDelete
  43. saya pun terkena dgn Mydeal.com....memang penipu...saya beli air purifier 2 unit (rm138) ...sebab kat luar 1 unit je rm 140...jadi kira murah lah beli dgn dia ....tapi sampai sekrang da sebulan brg tak sampai2. Call pun memang tak angkat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ohh kira murah dah tu. cuba complaint kat mydeal punya fb. kalau takde respon jugak, buat je report kat NCCC k :)

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...