13 December 2012

Beli Barang Kat Daiso



1. Beli periuk, kuali and dapur gas kat Daiso. Malam ni ai nak masak udang masak lemak cili api dan ayam masak merah heh.

2. Jiran kat bawah dah pasang aircond satu rumah kot sebab lantai bilik ai sejuk semacam kau. Sakit kaki menahan sejuk dah la kaki ai ni jenis yang tak boleh kena sejuk. Sebelum beli selipar rumah ni ai terpaksa kehulur kehilir pakai stokin kau. Semua corak warna ai cuba dan akhirnya ai tatau nak pilih yang mana satu hehe. Buifrin pilih belang-belang padahal banyak lagi selipar yang ada corak bunga-bunga and polka dot bagai (biasa la taste lelaki memang camni haha). Bila ai cakap macam baju tidur buifrin cakap takpe pakai kat rumah je takde siapa yang nampak :P


3. Cermin ajaib ni ai nak letak atas meja ai kat office. Senang nak sedar ada kemunculan taik mata. Ada dua pilihan, putih pink dan hitam pink. Ai gila tak suka pink! Hitam pun kureng so ai pun amik la putih pink sebab ai suka putih!! Hehehe. Nasib baik la warna putih lebih banyak dari pink yey!

4. Charcoal Mask. Saja-saja nak cuba. Kat internet ramai yang jual RM12 ke atas padahal kat Daiso RM5 je :d

Ha malam ni jangan lupa Malaysia vs Thailand kat Supachalasai Stadium, Bangkok!! 

tataaa..


18 comments:

  1. nk main msk2 ngan sape pulok cik shalee ni..hehehe..

    ReplyDelete
  2. blh gila skjap msuk daiso..hehe

    ReplyDelete
  3. daiso chuol....lama x pi...hihi

    ReplyDelete
  4. haah jgn lupa tgk game mlm ni.. kalau menang baguslah.. kalau kalah jgn marah.. :)

    ReplyDelete
  5. serius ? mmg nak cari mask too , omg , thanks miss volvo , yeah malam nie harimau melaya

    ReplyDelete
  6. Nak ayam masak merah sikit...

    ReplyDelete
  7. nice blog dear~~...=)

    feel free to follow my blog.u follow i follow u..=)
    http://nazirahmurad.blogspot.com/

    ReplyDelete
  8. rin pun pi daiso.barang sume kawaii.harga pun affordable jugak ;)

    doakan Tigers menang!

    ReplyDelete
  9. masker tu mmg best!

    ReplyDelete
  10. Daiso nie bayar pakai kad kredit ke? Yang nombor 4 tu teringin nak beli

    ReplyDelete
  11. awk kat dmnsara mana nak carik kedai daiso ni?? Na da try mask dye itu pun beli kat online (kawan blogger)
    na klau bole nak pg kedai tu sndiri kat ne ek?

    ReplyDelete
  12. doakan malaysia menang..
    sedap menu mlm ni,mai hantar kat akak sikit,akak goreng kuey tiow je nih tu pun en.azmi dah komen kurang rasa..huhu

    ReplyDelete
  13. Klu ke Daiso memang wajib beli Charcoal Mask tu. Haha

    ReplyDelete
  14. heheh comel lah dapur awak. jom kite main masak2 jom! hihih

    ReplyDelete
  15. barang kat daiso kiut2 kan. ;)

    ReplyDelete
  16. saya pernah beli charcoal mask dekat cosway, bila pakai nak tanggalkan adalah paling menderita sebab perit bulu roma tercabut sekali

    ReplyDelete
  17. Cutenya dapur gas & kuali tu. Nak main masak2 yer ☺☺

    ReplyDelete
  18. Dah lama gak tak shopping kat Daiso ni. Last pergi beli payung ngan mop lantai kut. Biasa la Daiso kan. Payung ngan mop pun comel2 dah macam mainan je. Hehe. Padahal masa tu pergi niat nak carik tissue box & dustbin untuk letak dalam kete. Last2 kelaen jadinya #_#

    ReplyDelete

arigato gozaimas muahhhhhhh!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...