8 March 2013

Makan @ Phở Hoa Noodle Soup


Hola!


Phở Hoa Noodle Soup adalah sebuah restoran makanan Vietnam yang terletak di The Curve, Mutiara Damansara Petaling Jaya :) Dah namanya Pho Hoa Noodle Soup dah tentu la makan noodle soup HEHE. Yang tak suka makan noodle tu boleh la order nasi. Nasi kat sini pun yummeh :d


Noodle soup di restoran ni di masak dengan ramuan tradisional Vietnam. Sedap. Buktinya? Tengok la perempuan comel yang duduk depan ai siap jelir lidah lagi. Sedap le tu loll.


Ini le gilfrin punye, Chicken Pho. Sup terlalu banyak. Makan kat sini mesti tak habis :o


Ini noodle soup le buifrin. Phở Chín, Nạm, Gầu, Gân, Vè Dòn. Ha ingat senang ke nak hafal makanan vietnam ni?? Noodle soup with brisket, flank, tendon, fatty, and crunchy flank :)


Ah yang ni tak payah la nak sebut haha. Semua orang tahu. Campak je ke dalam noodle soup tu :d


Soda Xí Muội untuk buifrin.
Jasmine tea untuk gilfrin. Ai suka order green tea or jasmine tea sebab ZERO calorie :d

Dan sedikit info yang baik untuk kite semua huuuu~

Overall bagus jugak la restoran ni. Franchise ni dah sampai ke United State, Canada dan beberapa negara Asia lain seperti Singapore and Philipines ^^ Dan ingredient pun tak sama macam kat negara lain. Contohnya kat US ada Pork Chops tapi kat Malaysia semuanya HALAL :)

7 comments:

  1. memang banyak supnya sampai tak nampak noodles. huhu..

    ReplyDelete
  2. Wah..suka try different restaurant and cafe jugak vol niea.Dezee since on weight ni kalau mkn luar subway bawah office kat menara uoa bangsar tu jer..

    ReplyDelete
  3. amboii..saje je kan post makanan sedap2...mane nak cari kt melaka ni dik oii..he3''ehem3''nk tgk gak pic buifrin&girlfrin

    ReplyDelete
  4. sedap hngga menjilat bibir dh 2..
    haha

    ReplyDelete
  5. nice review, boleh saya pegi cuba pulak nanti :)

    ReplyDelete
  6. Tak pernah try lagi viatnam nyer food.

    ReplyDelete

arigato gozaimas muahhhhhhh!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...