9 March 2013

100+



Pagi tu Rajendran datang borak masa aku tengah sakit tekak. Rajen tanya kenapa sakit tekak. Aku jawab ulser dalam mulut tapi mak ai ai ai sakit sampai ke tekak dan telinga. Rajen pun terus bercerita pengalamannya terkena ulser beberapa bulan lepas. Rajen sarankan aku minum 100 plus tanpa soda (gas karbonat). Tanpa soda? Tak tahu pulak aku ada 100 plus tanpa soda HEHE. Aku kata takpe la aku malas nak pergi 7e. Tengahari tu Rajen datang lagi dengan 100 plus ditangan. YAY! Baiknya Rajen hihi. 

Berkesan tak?

Sebotol aku minum tapi ulser tak hilang-hilang. Agak-agak laa hape kau ingat 100 plus ni miracle water macam SKII Facial Treatment Essence tu ke?? Kena minum berbotol-botol la weii. Akhirnya aku ambil langkah paling mudah dan murah nak mampus iaitu berkumur dengan air garam hikhikhik.

11 comments:

  1. ulser mmg menyakitkan..hukhuk
    xsuke ulser..

    ReplyDelete
  2. Sian vol..cepat sembuh k.Dezee minum madu dengan limau.Gmbr kat lappy tu vol ek? slimnya bdn..

    ReplyDelete
  3. murah nak mampus tu yang sakit.

    ReplyDelete
  4. mesti pedih tahap max punya kalau berkumur dengan air garam kan...aduhhhh

    ReplyDelete
  5. wah, baek betul c rajen tu..hihi 0o, berkumur dengan air garam pon berkesan ek? sy penah gk sakit tekak ritu, sy ambik penyelesaian dengan makan mangga muda cicah dengan gula + garam, esoknya terus baek..hehehe

    ReplyDelete
  6. baru tau jgk ada 100plus tanpa carbonat. huhu.. pedih kot ulser kalo kena air garam. huuuu..

    ReplyDelete
  7. la baru nak cube..igt mujarab tadi..tgh sakit tekak ni..suara pun da xde ni..huhu..

    ReplyDelete
  8. dah lama tak minum 100 plus ni...=D

    ReplyDelete
  9. aik, tanpa soda yang gas tu ka? kena try ni..

    ReplyDelete
  10. bru cdngkn kt Siteddy smlm, bli 100plus tnpa soda sbb dia sakit perut..

    ReplyDelete
  11. Sis...next time klo kena ulcer makanlah eskem perasa vanila ☺☺. Atau pon potong buah epal, letak kat tempat ulcer tu.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...