26 July 2013

Buffalo Park Langkawi


Halo?

Ada tak orang Langkawi kat sini? Bertuahnya jadi orang Langkawi takde cukai bagai. Coklat murah kereta murah oh syorga.


Masa iols kat Langkawi hari tu sempat juga la iols melawat Buffalo Park. Pertama kali iols tengok kerbau pada jarak yang dekat HEHE. Buffalo Park ni terletak di Kampung Nyior Chabang.


Bayaran masuk Buffalo Park untuk kanak-kanak dan orang dewasa teramat la murah hihi.


Antara aktiviti yang boleh dilakukan di Buffalo Park ni ialah buffalo riding, hand milking dan banyak lagi. Tak sanggup nak hand milking tu eww geli pegang tetek kerbau hahaha.



Mak cik tengah sebok membungkus dadih susu kerbau. Dadih ni iols tak sempat nak cuba sebab dah kenyang minum susu kerbau, makan ice cream susu kerbau, makan cheese susu kerbau dan makan yogurt susu kerbau. Bau iols pun dah macam kerbau -.-'


Iols bagi kerbau comel makan. Kerbau ni nampak je comel tapi rakus weii kerbau-kerbau kat ladang ni. Uols kalau nak bagi kerbau makan kena hati-hati tau kang hilang jari. Iols tak nak bertanggungjawab. Iols ada insurans lalalalalla :P


Cuba uols teka benda ni? Hihi. Ni la taik kerbau. Tak busuk pun uols. Taik uols lagi busuk tahap cloroform :P Taik kerbau ni sebenarnya akan diproses untuk dijadikan baja. Iols beli sekilo taik kerbau bawak balik KL nak tanam durian belakang rumah. Ok ok iols tipu je heeee.


Low Fat Yogurt Buffalo Milk - RM3
Riccotta Cheese - RM5


19 comments:

  1. m3h bkn org langkawi..keh3..
    erk..susu kerbau..

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak ni jenis tak minum susu ek? :P

      Delete
  2. Aku hari2 tgk kerbau vol..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kau tengok kerbau kat mana? kau ternak kerbau eh?

      Delete
  3. daging kerbau tak de ke kat situ..sedap daging kerbau.buat gulai kawah best..heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada daging kerbau tapi tak sempat nak cuba :D ha gulai kawah takde :P

      Delete
  4. eh boleh pergi lah.. tak pernah lg tengok kerbau secara dekat.. cam nak pegang2 tanduk dia.. hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kite sempat pegang tapi kena pegang jap je la takut kerbau tanduk hihihi

      Delete
  5. buffalo park? wah, 1st taem baca org review psl buffalo park nih..selalu dk review psl pulau aje..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. dorang dah biasa tengok kerbau kot tu pasal tak cakap pasal kerbau haha

      Delete
  6. eh eh kerbau tu macam lembu nokss..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. manede sama lembu comel sikit dari kerbau :P

      Delete
  7. bab mkn tu menarik! trun langkawi harus terjah!

    ReplyDelete
  8. selalu pergi langkawi tak penah perasan pun tmpt ni..haha
    semuanya brand kerbau..

    ReplyDelete
    Replies
    1. lain kali singgah la sini :D

      Delete
  9. dekat pahang byk kerbau,tp akak tak pernah makan daging kerbau,akak makan daging lembu je

    ReplyDelete

arigato gozaimas muahhhhhhh!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...