30 July 2013

Supplement

Apa itu supplement?

Produk yang dimakan dan mengandungi makanan tambahan seperti vitamin, garam galian, asid amino, dan herba serta tumbuhan. Produk-produk makanan tambahan ini biasanya dihasilkan dengan ekstrak atau pekatan daripada perahan. Supplement boleh didapati dalam bentuk tablet, pil, cecair atau serbuk. Pengambilan makanan tambahan perlu apabila seseorang itu sakit atau telah didiagnosis menghidap penyakit tertentu oleh doctor.


Ni supplement yang aku telan :D Hmm lupa pulak nak letak habatus sauda :/

Koleksi terbaru :D Nak beli wheatgrass tapi terbeli spirulina hihi :P

Malas aku nak copy setiap khasiat tu. Korang klik je la eh link kat bawah tu :D

Khasiat Vitamin C
Khasiat Probiotics
Khasiat Spirulina

Aku makan supplement sebab bagi aku corak pemakanan aku tak seimbang. Biasa la kan orang bujang, makan ikut suka. Kalau malas sangat tu makan nasi dengan telor je hehehe.


10 comments:

  1. wah..bagus2..m3h ambil vit c,b complex dgn vit e je..

    ReplyDelete
    Replies
    1. vit. c amik dalam 500g je. kalau lebih dari tu jadi bahan kumuh je. tadi sy baru je baca sia2 sy beli 1000g :/

      Delete
  2. spirulina sedap...hehe

    eh doodle kek tu utk semua org..u pilih yg mana 1 ok

    ReplyDelete
  3. sedap tu nasik dgn telur mata panas2 :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. lepas tu taruk kicap sikit hehe

      Delete
  4. jenis 21 century elok ye?

    ReplyDelete
  5. iya ka bdn blh accept 500mg je..rugi2 :(

    ReplyDelete
  6. akak lepas bersalin nanti baru nak try makan supplement

    ReplyDelete

arigato gozaimas muahhhhhhh!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...