14 November 2013

Baju Nikah : LS For Jovian Mandagie


Bulan lepas mama (bakal MIL) tanya baju nikah nak warna apa? Nak rekaan macam mana? Masa tu aku pon jawab apa-apa je la ma. Tak kisah la pakai apa-apa pon boleh. Serius gila aku tak tahu nak pakai baju apa masa nikah. Mama kata takpe la biar mama pilih. Aku seronok gila mama tolong pilih. Taste mama boleh tahan juga tau hehehe. Mama pon beli la kain yang cantik gila hmm tak tahu la kain jenis apa. Cantik je aku tengok. Pandai mama pilih hihihi. Harga kain tu RM360. Hantar tailor bayar RM180. So total RM540.

Pagi tadi tetiba gatal tangan buka Zalora. Laju je tangan click Jovian Mandagie. Siapa tak kenal Jovian Mandagie tu? Pereka terkenal Malaysia tu weii. Menyesal aku tak bawak mama dengan buifrin pergi butik Jovian Mandagie kat Bangsar tu. Aduh aduh aduh cantik gila pulak Koleksi Hari Raya Jovian. Apa salahnya pakai baju raya untuk nikah kan kan? Kita orang biasa je bukan artis pon hahaha. Tapi oleh kerana baju nikah aku dah nak siap tak boleh la nak tukar. Kalau tukar baju nikah perempuan terpaksa tukar baju pengantin lelaki gak :( Membazir la pulak kan..


Muneera Long Dress
RM470


Halina Long Dress
RM450


Hudaa Baju Kurung
RM450

Alahai cantiknya.. Kalau aku takde baju nikah lagi pasti aku rembat satu koleksi Jovian ni. Lagi pun baju ni teramat la sesuai untuk majlis aku yang teramat simple itu. Bukan itu aje duit buifrin dapat jimat sikit.

Lagi cerita kahwin kat SINI :)


9 comments:

  1. eh...

    lama tak singgah sini...

    memang prefer dress no.1... kalau putih lace putih susu memang awesome...

    huhu

    ReplyDelete
  2. bestnya dpt bakal mak mentua mcm ni..

    ReplyDelete
  3. Kalau aku kaya..hari hari hari raya..hahaha

    ReplyDelete
  4. wow anggun.. sgt cantik... tp harga pun cantik....hihihi

    ReplyDelete
  5. ha ah la, cantik gila baju yang 1st tu..hihi xpe la, maybe baju tu boleh pakai time raya next year ke..hehe

    ReplyDelete
  6. singgah ptg..lme m3h x masuk cni,,tup2 nak kawen dah ye..tahniah..

    ReplyDelete
  7. Nak bertunang dah ker sis. Tahniah ☺☺

    ReplyDelete
  8. dah kawen ker??? mana gambar kawen.akak nak tengok

    ReplyDelete
  9. ala takpe.. raya taun depan boleh beli lagi.. muehehe..

    ReplyDelete

arigato gozaimas muahhhhhhh!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...