4 May 2011

Cinta? Apa Itu Cinta?






Ada apa dengan cinta?

Kali ini aku nak cite pasal cinta.



Jiwang la plak kan?

Entahlah.

Kali ni rasa macam nak cite pasal cinta lak.

Hmmmm cinta itu satu perkataan yang cukup pendek & ringkas.

Cuma 5 huruf tapi pengertiannya cukup dalam.



4 huruf je la weh!

Sori la aku ni bukan pakar dalam bab-bab mengarang.

Sebab aku tak pandai berpuitis, straight to the point je la. Lagi senang he he he.

Ada apa dengan cinta sebenarnya?



Apa istimewanya cinta ini sampai boleh buat kita gembira, sedih & macam-macam perasaan lagi.

Boleh ke kita hidup tanpa cinta?

Bagi aku hidup tanpa makanan takleh la..



Ni la keje aku asik melantak je he he he

Nanti aku takleh nak buat keje he he he..

Bagi aku dari cinta bermulanya kisah cinta.

Sebab tanpa cinta mana ada kisahnya.

Korang paham ke tak aku cite ni?

Aku sendiri pun tak paham apa aku cite.

Cinta dan sayang mana lagi giler?




Aku pilih cinta sebab kalau dah cinta punya pasal tengok bumbung rumah pun jadilah.

Dari cinta mulalah kasih sayang, rindu & benci.

Benci?

Ops

Ada orang benci kat aku tak?



Korang mesti pernah jumpa yang sepadan secocok dengan korang?



Aku?

Cinta sejati tak pernah jumpa lagi tapi cinta hampeh ada la he he he.. takpe.. i will survive. Macam lagu Gloria Gaynor tu!

Cinta membuat kita bersemangat tapi bila putus macam orang giler.


Dasat cinta ni.

Biasa dengar ayat-ayat begini?

Percayalah..ayang la kekasih abang. Abang berjanji kita tetap bersama selamanya.

Janji?

Heh!




Cinta tanpa janji macam kari tanpa garam la.

Tak sedap kan?

So tak kisah janji palsu ke, janji kosong ke, janji tetap janji.

Tunai tak tunai belakang kira.

Cinta memang indah kan?

Bila kita di alam cinta semuanya macam fantasi.



Kita nak happy je sepanjang masa tanpa mahu fikir hal lain.

Tapi sebenarnya kita lupa..

Realitinya

Cinta banyak halangan



Kekadang kerana cinta kita terpaksa lupakan cinta. Sedihnya.



Bukan kehendak kita.

So takde gunanya kita menangis menjerit meraung.



*Ilham pale hotak kau!*

Mula-mula tu memanglah susah sikit tapi lama-lama kita boleh hadapi.

Hmmm.. hidup tanpa cinta memang sunyi.


*Mana nak cari boifren baru ni?!*


Tapi kita kena ingat dari mana datangnya cinta?

Semua dari-Nya.


15 comments:

  1. bersabar ye.. doa dan yakin pasti ade yg terbaik tersedia untuk ko.. :)

    hey aku suke style penulisan entry ko.. sgt best n ditambah plak dgn penyampaian msg melalui gmbr.. cume perlu byk lg menulis dan belajar..

    ni aku bg blogger plg oldskool n plg lame aku follow.. belajar care die menyampaikan cerita.. die Tan Sri.. tp pggil uncle Lee je..
    http://moonlightnightsstarryskies.blogspot.com/

    ReplyDelete
  2. seriously, aku suke bace blog ko..tapi cerita tu panjangkan lagi..aku dapat gelak sekejap jer..serius aku suke..tulisan ko bole buat aku gelak :))

    ReplyDelete
  3. @ HS

    Tgh bsabar la ni he he he :P

    Perlu byk menulis? Hmm aku tak reti ah mencarut panjang lebar. Aku tak hebat macam ko ayat menarik tertarik ko mmg dabomm he he he. SPM aku BM dpt B4 je haha! So setiap apa yg aku tulis biasanye tak akan sampai 360 patah perkataan :P

    Serius nak mati aku tak kenal Uncle Lee. Hanis Zalikha aku kenal ah heh! Tapi ada gak aku jenguk jap blog uncle Lee ko tuh he he. Aku rasa baik aku baca blog ko je lagi menarik sbb bila baca blog ko aku jd gile jap sebab sengih sorang2 depan pc haha! Aku suka apa yg ko lukis. Sangat thibur :) teruskan menggila ye HS :)


    @ aku

    Ko suka baca blog aku eh? Tenkiu sbb sudi suka haha! Nak panjangkan cerita? Hmm payah sikit la. BM aku teruk sbb tu aku lebih suka tulis pendek2 je risau orang tak faham( kalau ada orang terbaca blog aku secara tak sengaja la haha!). Kadang2 aku sendiri pun tak faham apa yang aku nak sampaikan haha! Baca blog aku ko dpt gelak jap ye? Hmm kalau ko nak gelak lg lama ko g baca blog HS yg pengomen kat atas tu he he he. Kalau ko minat blogger perempuan ha ko g blog Hanis Zalikha. Best giler gilerrr lerrr beb!

    ReplyDelete
  4. amboi gatal nak bercinta. HAHA

    ReplyDelete
  5. Salam. moshi2..jalan2 singgah sini kejap..nice blog :)
    Sudi2 la jenguk teratak saya di frommetoyou ni ye..arigatou..(^____^)

    ReplyDelete
  6. @ suffimal

    Gatal? Tulung garu boleh? :P

    @ アヌム ちゃん~~

    da jenguk da :) cantik teratak u :)

    ReplyDelete
  7. hope the best for you :) cinta memang banyak halangan .


    passerby :)

    www.breakingrumours.blogspot.com

    ReplyDelete
  8. panjangnye post :P

    ReplyDelete
  9. @ heartbreaker

    Byk halangan? Yeker? Haha!

    @ NadzReen

    U orang pertama ckp panjang :P oO sindir ye? :p

    ReplyDelete
  10. baek punye!
    wao!suke lha entry nei.
    poyo~ hakhak,len kali uad lagie entry psl nie. .

    ReplyDelete
  11. @ Yeen

    Suka ek? Hihii

    ReplyDelete
  12. nice entry sumtimes we blank about wut is love..heee

    ReplyDelete
  13. @ Ila

    Totally agreed wit u :)

    ReplyDelete
  14. cinta...........
    ................ermmm entah la....tp best flow meaning of love kau ni...terbaek...:P

    ReplyDelete
  15. @ Pandangkedepanatasbelakang

    tenkiuuuu :P

    ReplyDelete

arigato gozaimas muahhhhhhh!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...