14 December 2011

Makanan Mencegah Kanser.


1. Bawang putih


Saya suka makan bawang putih. Serius. Bangang je orang yang cakap makanbawangputihketiakbusuk. Ketiak saya tak busuk pun? Kawan saya tak makan bawang putih tapi ketiak busuk. Kawan-kawan siap perli tapi dia tak sedar. Nak tegur sendiri tapi jiwa pengecut ni tak nak kawan kecik hati. Bodoh kan?


2. Brokoli


Mama saya suka steam brokoli. Fuhh sedap beb!


3. Lemon


Sedap campur dengan air madu. Satu jug saya boleh habiskan sorang-sorang hihi.


4. Salmon


Kaya dengan Omega 3. Ala kalau tak suka makan ikan boleh telan pil minyak ikan ^^


5. Kiwi


Lagi baik makan kiwi segar berbanding kiwi yang di keringkan sebab dah di awet.

Hmmm..

Alhamdulillah setakat ni dalam family saya takde yang hidap kanser.




9 comments:

  1. bagusnya tips nie..semua saya suka makan tapi ikan salmon tu mahal..hehe..

    ReplyDelete
  2. bwg putih gua suke makan!
    mam grg2 je!

    ReplyDelete
  3. tak reti makan no 2 tu.hehe

    #moga dijauhi dari kanser.amin3

    ReplyDelete
  4. Semua boleh makan kecuali buah kiwi. Kita tak sukalah. Hihi. Btw, thanks masukkan blog kita dlm bloglist awak :)

    ReplyDelete
  5. nad baca entry ni utk mak..dia kata..bagus2..:)

    p/s :: melaka mmg best kan??

    ReplyDelete
  6. zana suka buah kiwi.. sedap! lepas kahwin ni zana rajin buat sayur cmpur letak brokoli.. yummy2 ok!

    ReplyDelete
  7. suka kiwi juga...tp kdg2 masam..heee

    thanks share..:D

    ReplyDelete
  8. sume yg kat atas tu kite amat suke!~ ^^

    ReplyDelete
  9. thanks for sharing info.

    ReplyDelete

arigato gozaimas muahhhhhhh!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...