29 October 2013

Lokasi Nikah Dan Majlis




Oh sebelum baca entry ni korangz wajib baca entry NI ye heee.

Mama (bakal ibu mertua) kata mama nak buat majlis yang paling ringkas dan mudah. Untuk nikah tu mama tak nak buat kat rumah. Mama kata leceh. Bukan senang nak alihkan perabot dalam rumah tu. Haa belum lagi bab-bab nak menghias bagai. Haha. Lepas nikah tu pulak nak kemas rumah nak bersihkan rumah tu. Leceh wei leceh.

Oleh kerana parents saya kat Sabah serah 100% kepada mama so apa yang mama atur kitorang semua ikut aje. Hehehe. Lagi mudah macam tu tak payah nak banyak songeh. Kalau mama kata hitam maka hitam la. Hehe. Mama kata nikah kat masjid aje. Lepas nikah tu hidang nasi briani dan kuih muih untuk tetamu dan ahli masjid yang hadir. Lepas tu boleh bersurai. Mudah je kan?

Majlis pun mama tak nak buat kat rumah. Alasan sama je seperti di atas :P Mama pilih Royal Lake Club untuk majlis tu. Hanya 300 orang je yang di jemput. Semua yang hadir tu kiranya family dan teman rapat je la hehe. Maaf ye tak dapat nak menjemput :/


21 comments:

  1. smpai hati xjemput kt..uhukkk :P

    ReplyDelete
  2. Aiseh... Tak dapat nak datang.. Hehe. Tahniah ye. Semoga berjalan seperti yang dirancang.

    ReplyDelete
  3. Hoho tahniah bakal kahwin. Semoga murah rezeki yer

    ReplyDelete
  4. peeeewiiiit...hehe.jgn lp gambo kawin :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hmm tengok la camane sebab kite tak suka tunjuk gambar kite :P

      Delete
  5. laa ye ke..melepas lah nak tgk miss volvo naek pelamin nanti..hihi tapi xpe la, janji semuanya berjalan dengan lancar..=)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak naik pelamin pon makan beradap je hehe :D

      Delete
  6. wah nak kawin..tahniah..doakan sya pulak ye hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. tenkiu muah! iye sy pon doakan awak jg :D

      Delete
  7. Heh..understood vol.wish u best day ever.

    ReplyDelete
  8. wah dh nk kawin ! tahniah dear.. nanti upload pic kawin tau. hiks2

    ReplyDelete
  9. bestnya dia da nak kawen.. okla kalo semua mama uruskan.. takyah pening2 fikir kan..

    ReplyDelete
  10. Salam Miss Volvo..
    howdie! lama tak singgah sini upenye nk walimah dah..
    hihi..alhamdulillah.. ikut mana yg berkemampuan.restu & redha org tua itu penting.sempga nnti berjalan dgn lancar..insyaAllah :)

    ReplyDelete
  11. semoga jalan dengan baik dan meriah...

    ReplyDelete
  12. apapun majlisnya kecil ke simple, meriah ke yg penting semua gumbira... xpe x dpt jemput,akak doakan jodoh shalee berpanjangan hingga ke syurga aminn...

    ReplyDelete

arigato gozaimas muahhhhhhh!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...