23 February 2014

Cuti Bandung : Air Asia Indonesia


Hell heloo heee :P

Nak cerita sikit pasal percutian kat Bandung baru-baru ni hehe. Tiket Air Asia tu aku beli tahun lepas hmm beberapa hari sebelum nikah hikhik. Harga tiket ke Indonesia masa tu memang murah gila gila la! Korang bayangkan harga tiket untuk dua orang RM263 je termasuk bagasi 20KG!! Murah kan murah kan??!! Memang sewel kalau tak beli hahahahaha!!

Bab makan dan tempat tinggal kat Bandung pulak aku serahkan sepenuhnya pada husband hehehe.


Penerbangan aku dan husband dari Kuala Lumpur ke Bandung sepatutnya pukul 3.30 petang tetapi di sebabkan Air Asia mengalami sedikit masalah teknikal (katanyeeee) penerbangan kami di tunda ke pukul 8.00 malam. Nak tak nak memang takde pilihan la kan :/ Masa kat airport pulak sekali lagi penerbangan di tunda ke 8.30 malam :/

sabuk pengaman bahahha!

Penerbangan dari Kuala Lumpur ke Bandung mengambil masa selama 2 jam 10 minit. Perbezaan masa antara Malaysia dengan Indonesia ialah sejam. Waktu di Malaysia 8.30 malam di Indonesia pulak 7.30 malam :D


Masa tengah sebok tangkap gambar dengan husband tetibe pramugara datang bagi borang tu. Borang ni wajib di isi oleh penumpang bukan rakyat Indonesia. Tak tahu la apa fungsi sebenar borang ni tapi wajib di isi tau. Kalau tak isi borang ni nanti tak lepas kat imigresen Bandung :P Isi dengan pen hitam atau biru. Malam tu aku bawa pen merah je hahaha! Terpaksa pinjam pen mak cik sebelah HEHEHE.


Rembat kasut husband haha. Sedap dipakai macam jalan atas tilam. Sangat sesuai untuk perjalanan jauh :D Kalau melancong negara orang bagi aku yang paling penting pakai kasut yang sesuai. Tapak mesti lembut supaya boleh jalan 48 jam tanpa henti :D Oh kalau berminat nak beli kasut macam ni boleh intai kat SINI ;)

Sayonara.


8 comments:

  1. bestnya pegi honeymoon.. bandung best shopping eh?

    ReplyDelete
    Replies
    1. best gila sebab murah nak mampos :D

      Delete
  2. Heihei.aku panggil tu kasut dinosour.

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku panggil kasut kingkong :B

      Delete
  3. wewiittt..jgn lupa shopping kt Kartika Sari :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kartika sari jual kek ke? HEHEHEHE :P

      Delete
  4. Betul2 lama delay tu. Huhu

    ReplyDelete
  5. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...