9 February 2015

Cuti Macau : Shuttle Bus

Alohaaaaaaaaaa!!


Dari Macau International Airport ke hotel aku naik shuttle bus je :D

Shuttle bus hijau ke Sheraton Macao Hotel, Holiday Inn Macao dan Conrad Macao. Shuttle bus biru ke The Venetian Macao Resort Hotel dan shuttle bus merah tu pulak ke Wynn Macau Hotel.

Shuttle bus yang lain tu aku tak tahu. Tak sempat nak round hehe. Kebanyakkan bus driver tak pandai nak cakap English so korang sebut je nama hotel yang korang stay tu dengan jelas nanti bus driver tunjuk la mana satu bus yang korang patut naik.

Kalau korang rajin korang pergi tengok badan bus tu setiap bus tu ada nama-nama hotel heee.

Shuttle bus kat sini bersih tak macam kat Malaysia bau hapak bau rokok! Merokok dikawasan awam dilarang tau. Korang boleh didenda sebanyak MOP600 (RM268). Kalau kat Malaysia selamba je orang merokok kat bus station.


2 comments:

  1. lama tk jenguk kat sini

    ReplyDelete
  2. senanglah mcm tu bila ada tulis nama hotel dekat bus kan

    ReplyDelete

arigato gozaimas muahhhhhhh!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...