6 February 2016

ARK Strawberry & Souvenirs, Cameron Highlands


Hola!


Lepas habis makan kat The Lord's Cafe aku dan hubby meneruskan perjalanan ke ARK Strawberry & Souvenirs. Tempat ni kitorang dah lalu sebelum sampai Pekan Tanah Rata tapi oleh kerana masa masih terlalu awal untuk check in hotel so kami laki bini singgah la disini :)


Bunga tergantung kat pintu masuk. Bukan bunga tipu ye ni bunga ori huaaaa cantik gilaaaaaaaaa T.T


Produk berasaskan strawberry dijual disini. Tak semua produk disini diproses di Cameron Highlands. Maybe sebab Cameron Highlands terkenal dengan strawberry so ramai peniaga menjual makanan ringan berasaskan strawberry.


Kat sini pun ada kebun strawberry. Kecil je tempat ni. Strawberry pun tak banyak. Maybe sebab bukan musim buah kot?



Strawberry kat sini tak boleh dipetik. Iols sentuh je la. Pergi Bandung hari tu pun tak sempat nak petik strawberry sebab bukan musim strawberry. Uols kalau berangan nak petik strawberry kena la datang pada masa musim strawberry. Aku pun tak tahu bila hahaha. Korang try la google ye :P




Aku dan hubby pun dah letih so dalam kepala otak tu nak check in hotel and berehat sepenuh hati. Kesian kat hubby je la letih driving dari KL ke Cameron Highlands.

Jalan jem la pulak T.T


1 comment:

  1. wahhh bestnya strawbery..tak tahu la bila saya ni boleh pegi sana..bulan 4 dah due date, nak berpantang lagi lepas tu mayb busy smula..huuu rindunya cameron!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...