10 October 2012

Kes Curi




Baru-baru ni ada kecurian kat office. Bukan duit aku la yang kena curi. Tiga orang officemate aku. Sorang hilang RM500, yang sorang RM70 dan sorang lagi tak tau berapa sebab duit syiling 50sen dalam satu bekas.

Mula-mula tu aku dengar suspek tu officemate aku juga la. Sebelum ni kes hilang Samsung SII pun dia juga suspek. Tapi tu la takde bukti so tak boleh nak buat hape hape la kan. 

Lepas tu tiba-tiba pagi ni aku dengar, pak cik guard yang shift malam kena buang kerja. Alasan dibuang kerja sebab dia shift malam so sudah tentu la dia yang mencuri. Oh kesiannya. Bayangkan kalau bukan pak cik tu yang mencuri? Gaji guard berapa la sangat kan? Camne dia nak bagi makan minum anak bini dia? :( Kalau ada bukti pakcik tu yang mencuri takpe la. Aku boleh terima. Kesiannya :(

6 comments:

  1. kesiannya kat pakcik tu.. betul tu, kalau ada bukti tak apa kan..

    ReplyDelete
  2. mcmne xde bukti boleh pecat??
    atau miss volvo xtau pihak atasan ade bukti mcm rkman cctv ke..
    tapi hilang SII tu mmg tensyen jugak la..haha

    ReplyDelete
  3. ingin mencuri hati cik volvo.adakah ta berjaya

    ReplyDelete
  4. ish...nape diorng wat keputusan melulu? kao bersalah,xpe gak..ni kite tak taw betul ke x..

    kene salahkan budak office jugak la..sape suh simpan duit kat office..huhu~

    ReplyDelete
  5. EEEEEEEE xbaik laaa klau xde bukti hmmm!

    ReplyDelete
  6. bukan dia kena buang kerja. out of sudden dia yang mintak berenti tiba2 cakap alasan peribadi. dan duit tu hilang time dia jaga malam. takde orang kan? walaupun tu mungkin bukan perbuatan dia tapi kejadian berlaku dibawah pengawasan dia. dalam kes samsung s2 tu, fon tu disedari hilang waktu pejabat kan?

    ReplyDelete

arigato gozaimas muahhhhhhh!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...