26 November 2012

Teater Musikal Kanak-kanak : Bites Of Delights



Buifrin dapat jemputan daripada Rhythm In Bronze untuk menyaksikan Children's Musical Theatre : Bites Of Delights! Bila buifrin dapat jemputan sudah tentu gilfrin tumpang sekaki wahaha!


Teater ni diadakan di Shantanand Auditorium, The Temple of Fine Arts, Jalan Brickfields! Pusing Brickfield 2 kali baru dapat parking. Nasib baik kite datang awal :D Teater mula pukul 8.oo malam kite sampai Brickfield dalam pukul 7.15 malam ^^ Tak nak ketinggalan walaupun sesaat :P


Teater ni memang mendapat sambutan yang hangat! Semua seat penuh kawkaw. Dan malam tu adalah malam terakhir teater ni T.T Dengar-dengar ada perancangan untuk membawa teater musikal kanak-kanak ni ke setiap negara. Korang jangan lepaskan peluang k?


Persembahan pembukaan :) 26 orang kanak-kanak yang berumur 8 hingga 16 tahun yang menjayakan teater ni. Teater musikal ni mengisahkan kompilasi cerita-cerita dongeng dahulu kala. Sangat menghiburkan dan sarat dengan nilai moral.


[Atas] Bawang Merah Bawang Putih. Adik Marsya Danialla Zailan Razak, 8, sebagai Bawang Merah semasa kecil. Persembahan yang sungguh mantap. Dan kat bawah ni cerita dongeng yang paling aku suka! Cerita dongeng dari Jepun :) Adik Marsya comel gile pakai kimono haha!





Aku sangat kagum dengan bakat diorang. Pandai menyanyi, menari dan mahir bermain dengan pelbagai alat musik fuhhh.


Malam tu Marina Mahathir pun ada. Beliau duduk ditempat biasa je ok? Bukan kat tempat VVIP dan bukan duduk kat tengah-tengah pentas tu macam Big Mama kite tu haha!

8 comments:

  1. tak pernah tgk teater hukhukhukk

    ReplyDelete
  2. xdok tiket lebey kew..huluq la kat sini kekekeke

    ReplyDelete
  3. wak pon sukak tengok teater jujgakk.. ehHHEe

    ReplyDelete
  4. mesti comel kan budak2 berlakon teater.

    ReplyDelete
  5. O xtau pun ada teater nie ..menarik, ada lagi ke?

    ReplyDelete
  6. SEWONOKNYAAAAAAAAAAA ;)

    ReplyDelete
  7. wah, macam menarik je tu...best x?

    ReplyDelete
  8. tak penah pegi tgk teater..
    masa sekolah dulu penah juga wakil daerah berlakon teater sekolah..hihi tp sbb x cantik jd dayang je la akak..hahah

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...