6 May 2015

GlassesOnline.com & Amarex Review

Halo?

I nak share kat korang tentang pengalaman buruk masa I online shopping kat Glassesonline.com.my.

Okay ceritanya begini..

13 March 2015 - I beli contact lens kat GlassesOnline.com. Kalau korang baca kat website GlassesOnline disitu ada dinyatakan bahawa penghantaran mengambil masa selama 7 hingga 12 hari. Sebenarnya bagi I 7 hingga 12 hari tu dah cukup lama dah. Helloooo dalam sekitar Petaling Jaya – Kuala Lumpur je kot bukan barang dari US pon. Tapi tak kisah la kan? Dah begitu peraturannya haha.

Ehem..

30 March 2015 - I dapat panggilan dari abang posmen dari syarikat Aramex. Aramex ni syarikat courier la lebih kurang macam Skynet, Gdex, City-Link Express tu. Abang posmen tanya I address I tu kat mana? Eh helloooo macam mana kau boleh jadi posmen kalau address pun tak tahu?? Bisik hati je heh. I masih boleh jawab pertanyaan abang posmen tu dengan sopan walaupun dah lewat 5 hari. Abang posmen tu kata dia cuma hantar parcel untuk kawasan Hartamas. Apasal barang I kat Hartamas?? I bersabar lagi. Then abang tu kata takpe esok (31 March 2015) dia akan pastikan barang tu sampai kat tangan I.

31 March 2015 - Tunggu punya tunggu hampeh. Glassesonline tak call I Aramex tak call I. I sms abang posmen tu. Abang posmen tu kata nanti dia tolong checkkan tapi lepas tu hilang tanpa khabar berita. I pun malas la nak kacau posmen tu kan.

1 April 2015 - Semua rakyat jelata sibuk pasal GST. I pun sama sampai I terlupa pasal contact lens I huahuahua.

2 April 2015 - I sedar eh apasal contact lens I tak sampai-sampai lagi ni?? Takpe takpe I cuba tunggu lagi sehari dua. Kot kot contact lens tu sampai esok. Lagi pun I nak balik Sabah 8 April 2015 hmmm ada masa lagi. Sabar sabar sabar.

7 April 2015 - I dah bengang tahap dewa. I pun call la GlassesOnline.com. Customer service tu kata diaorang dah lama hantar contact lens I tu kat Aramex. Customer service tu minta I call Aramex. Nak suruh I call Aramex?? Memang TAK NAK la jawabnya. I cakap kat customer service tu 'You call sendiri. I nak barang I hari ni juga!!' Kejam HAHAHAHA.

Tengahari tu dapat SMS dari Aramex minta I call customer service -.-' I pun call la sebab I perlu sangat contact lens tu sebab I nak balik Sabah esok!!! Marah tak terkata ni grrrr. Customer service tu kata address I tak lengkap. Sepantas kilat I buka website GlassesOnline dan check I punya address. Lengkap je aku tengok. Naik lagi darah I. Sah la ni salah GlassesOnline bubuh address tak lengkap. Yang I pelik tu dah tahu address I tak lengkap kenapa tak call I??? Memang kena sembur la. OH Patut la contact lens I makan angin kat Hartamas -.-'

Customer service tu kata tak dapat nak hantar hari ni. I hangin lagi. Dia kata kalau nak hari ni juga kena ambil sendiri kat Aramex Petaling Jaya. Ewah ewah sedapnyeeee telinga I dengar AMBIL SENDIRI KAT ARAMEX PETALING JAYA. Memang I hangin gila-gila la. I bertegas nak contact lens I hari ni juga. Tak nak esok tak nak lusa. Tak nak pergi Aramex Petaling Jaya. Tak nak dengar apa-apa alasan. NAK HARI NI JUGAK fullstop

Nak masuk sebulan kot I tunggu. Pandai-pandai je nak suruh I pergi ambil kat PJ. Akhirnya dia mengalah. Dia akan hantar contact lens I kat rumah pukul 8 malam lalalala. Bengang la tu sebab berurusan dengan customer macam I. Ada aku kesah?

Kalau I tak dapat contact lens I malam tu siap. I akan buat report kat NCCC. Buat 2 report 1 untuk GlassesOnline dan 1 lagi untuk Aramex. Nasib baik la diaorang hantar contact lens malam tu.

Haaa ni la contact lens tu -.-'

Lepas ni tak nak dah beli contact lens kat GlassesOnline.com. Beli terus kat kedai lagi cepat hiuhiuhiu.


2 comments:

  1. lorr..teruk nya service courier tu..sy punya mekap mary kay pon belum sampai lagi nie, dnak masuk minggu ke-2 dah, alahai..geram betul..

    ReplyDelete
  2. akak memang jarang beli barang online..hehehe

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...